Erwin Venus - Het lokale geluid voor Dinxperwick

Ga naar de inhoud
Erwin Venus
Presentator, Techniek, DTP,
WebMaster.


Hallo allemaal.

ik ben Erwin Venus, geboren 31.10.1972 in Gaanderen (gem. Doetinchem).
Ook bij mij zat de passie voor muziek er al vroeg in maar ik ben door veel omwegen pas in 2008 bij het medium (internet)radio gekomen.

Mijn liefde voor muziek lag toch meer in het zingen. Begonnen ben ik op 7 jarige leeftijd bij "kinderkoor de G-sleuteltjes" in Gaanderen en bij het verlaten van de basisschool ging het dan verder bij "Jongerenkoor Liberate" in Gaanderen. Dit koor had de zelfde dirigent (Harry Thissen) als het "Jongernkoor Breedenbroek-Dinxperlo" (tegenwoordig VISION" en zo ben ik uiteindelijk in 1990 in Dinxperlo beland. Hiermee is al vast duidelijk hoe ik in Dinxperlo ben gekomen.

Door mijn werk in Bocholt ben ik eind jaren 90 in Duitsland gaan wonen, eerst een jaar of 6 in Bocholt  daarna 8 jaar in Rhede.
In 2008 ben ik langdurig en chronisch ziek geworden en kwam thuis te zitten. In deze tijd was ik als luisteraar veel bij een Noord-Duits internetstation en vond dit zo leuk dat me deze groep heb aangesloten. In 2011 stopte deze zender ermee en ik heb dan met een aantal radio collega's een eigen stationnetje op gezet.
Midden 2012 ging het met mijn gezondheid zo ver achteruit dat ik helaas moest stoppen met het radio gebeuren.

In 2013 zijn mijn vrouw en ik dan naar Suderwick verhuisd.
Het mooie aan Suderwick is dat je daar iedere week ook een aantal nederlandse kranten in de bus hebt liggen. Eén van deze kranten was "Dinxpers Nieuws" en in deze krant stond regelmatig een artikel over een aantal mensen in Dinxperlo die een lokale radiozender op de benen wilde zetten. Nog niet fit genoeg om zelf weer wat te kunnen doen, bleef ik wel met interesse deze berichten volgen. In April 2014 ging Dinxper FM "ON AIR".

In Juni/Juli 2014  was ik weer aardig fit en het "radio-bloed" in mij begon weer te kriebelen, ik heb dan een e-mail aan Dinxper FM geschreven en sinds die tijd ben ik een aantal uurtjes in de week bij DFM tevinden.


Erwin Venus
"Dinxper FM" is een onderdeel van Stichting Dinxperlo Media Beheer
© 2016 by Dinxper FM,  All Rights Reserved.
Design by E. Venus    

Terug naar de inhoud